FARMASI Moč narave v službi lepote in zdravja - OLJE ČAJEVCA

 

Article03

Čajno drevo ali melalevka (Melaleuca sp. Myrtaceae) navkljub zavajajočemu imenu nima nobene povezave s čajem. Gre za rastlino iz družine Myrtaceae, ki raste v Avstraliji

O delovanju cˇajevca potrjuje tudi dejstvo, da je v Avstraliji, Kanadi, Veliki Britaniji in Ameriki odobren kot lokalni antiseptik. Olje cˇajevca ima odlicˇne rezultate pri negi obnohtnih in nohtnih infekcij, srbecˇice lasisˇcˇa in pri kožnih težavah.

Eterično olje čajevca, bolje poznano kot Tea Tree olje ima več kot 92 različnih spojin in nešteto načinov uporabe. Eterično olje čajevca ima izjemne čistilne lastnosti. Lahko ga uporabimo za čiščenje kože in nohtov. Z interno uporabo eteričnega olja čajevca podkrepimo naš imunski sistem v času sezonskih obolenj. Z eteričnim oljem čajevca lahko zaščitimo naš dom pred patogeni iz okolja. Eterično olje čajevca se pogosto uporablja ob manjših kožnih neprijetnostih, saj kožo pomiri in jo pomaga regenerirati. Če eterično olje čajevca razpršimo po zraku z difuzorjem, tako učinkovito očistimo in osvežimo zrak

Kako vam olje čajevca lahko pomaga?

Znanstvene raziskave so potrdile, da eterično olje čajnega drevesa lahko protimikrobno učinkuje proti številnim pogostim bakterijam in virusnim ter glivičnim organizmom.
                    
Za čiščenje kože
Kožo bo očistila vroča kopel, v katero boste dodali 3–5 kapljic eteričnega olja čajevca. Pomaga odpraviti mozolje in številne druge probleme s kožo. Kopel si pripravite enkrat na teden.    

Akne

Eterično olje čajevca je odlično za odpravljanje aken. Nanesemo ga lahko čistega direktno na mozolj. Lahko si naredimo tonik tako, da v pršilko z vodo kanemo eterično olje čajevca in se večkrat čez dan poškropimo po obrazu.             
                    
Proti prhljaju
Razredčite sedem kapljic olja čajevca z žlico olivnega olja. Sredstvo nanesite na lasišče in pustite čez noč. Nekaj kapljic čajevca lahko dodate tudi šamponu.
Bradavice, glivice na rokah ali nohtih,  herpes

Čisto eterično olje čajevca s palčko za ušesa namažemo direktno na problematično mesto. Nanašamo trikrat dnevno. Včasih je dovolj že nekaj nanosov, včasih pa je potrebno vztrajati tudi več mesecev. Lahko uporabimo v kombinaciji s kokosovim maslom.

Uši

Preventivno mažemo eterično olje čajevca za ušesi skupaj z baznim oljem. Ob izbruhu uši eterično olje čajevca skupaj z baznim oljem vmasiramo v lasišče in pustimo nekaj časa delovati. Nato ga uporabimo v šamponu, naredimo masko za lase. Lahko kanemo nekaj kapljic v pršilko z vodo in pošpricamo večkrat dnevno po laseh.

 

Share

VIDEO

FarmasiVideoSLO

PRIJAVA NA NOVICE

Prijavi se na naš newsletter in bodi na tekočem z vsemi novostmi, akcijami in dogodki.

Svečana otvoritev FARMASI Slovenia

FARMASI d.o.o. Motnica 7, 1236 Trzin, Slovenia
tel: 01/2355020; e-mail: info@farmasi.si

designer17