FARMASI, d. o. o. skrbi za zasebnost obiskovalcev spletne strani www.farmasi.si in za vse člane, Liderje in druge poslovne partnerje in sodelavce.

Podatki o upravljavcu osebnih podatkov

Firma: FARMASI, d. o. o. (v nadaljevanju: vodja obdelave osebnih podatkov/družba)

Sedež podjetja: Ulica 1. junija 4, 1420 Trbovlje

Matična številka: 6747531000

E-poštni naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Osebni podatki so vsi podatki, ki vas poleg imena, priimka in DŠ, identificirajo, hkrati pa tudi vsi podatki, ki vas identificirajo posredno, kot so naslov, e-poštni naslov, IP-naslov vašega računalnika itd.

Družba vaše osebne podatke obdeluje zakonito, pošteno in pregledno.

Kako družba uporablja zbrane osebne podatke?

Politika zasebnosti se nanaša na osebne podatke, ki jih družba zbira o naslednjih osebah ali v zvezi z naslednjimi dejavnostmi, ki so podrobno opisane v naslednjem vrstnem redu:

  1. Obiskovalci spletne strani www.farmasi.si in politika piškotkov
  2. Naši člani in tisti, ki to želijo postati

III. Liderji

  1. Videonadzor poslovnih prostorov podjetja
  2. Drugi poslovni partnerji
  3. Komunikacija preko e-poštnega sistema

VII. Pravice vseh anketirancev

  1. Obiskovalci spletne strani www.farmasi.si in politika piškotkov

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov, zbranih z uporabo spletne strani www.farmasi.si (v nadaljevanju: spletna stran), je izponjevanje pogodbe o uporabi spletne strani, ki je bila sklenjena ob obisku spletne strani, v skladu s pogoji uporabe www.farmasi.si in so objavljeni na spletnem mestu.

Obseg in kategorije osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba

Ne obdelujemo več osebnih podatkov, kot jih potrebujemo za uporabo spletnega mesta.

Pravilnik o piškotkih

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih obiskana spletna mesta prenesejo na računalnik. Uporabljajo se za zagotavljanje najučinkovitejšega delovanja spletne strani in spletnih storitev in koristi uporabnikom. Druge tehnologije (kot je »Lokalno shranjevanje«), vključno s podatki, ki jih shranimo v vašem brskalniku ali napravi, se uporabljajo za podobne namene. Vse te tehnologije se imenujejo piškotki.

Namen teh pravil je, da vam zagotovimo potrebne informacije o naši uporabi piškotkov in shranjevanju takšnih piškotkov na vaši napravi, ko dostopate do našega spletnega mesta.

Vrste piškotkov:

Začasni piškotki

Začasni piškotki ali piškotki seje se odstranijo z računalnika z zaprtjem spletnega brskalnika. Z njimi spletne strani hranijo začasne podatke.

Trajni piškotki

Stalni ali shranjeni piškotki ostanejo na računalniku, ko zaprete program spletnega brskalnika. S pomočjo teh spletne strani shranjujejo podatke. Stalni piškotki bodo na vašem računalniku ostali dneve, mesece, celo leta.

Piškotki prve strani

Piškotki s prve strani prihajajo s spletnih mest, ki jih gledate, in so lahko trajni ali začasni. Z njimi lahko spletna mesta shranijo podatke, ki jih bodo ponovno uporabili, ko obiščejo spletno mesto.

Kaj so piškotki tretjih oseb

Piškotki tretjih oseb prihajajo z drugih spletnih mest.

Nekateri piškotki strani (piškotki prve strani, ki jih uporablja spletna stran) so bistveni za delovanje spletne strani. Spodaj je prikazano, zakaj in katere piškotke uporabljamo.

Piškotek

Vrsta piškotka

Namen

Funkcija

Rok trajanja

farmasi.si

.farmasi.si

Trajni

Funkcionalnost

Vzpostavitev povezave in omogočanje normalnega delovanja spletne strani.

Maksimalno 1 teden

cookieconsent_status

Trajni

Funkcionalnost

Zbira informacije o sprejemanju piškotkov za trenutno domeno.

Maksimalno 1 leto

ja_promo_bar_266

Trajni

Funkcionalnost

Promocijski banner na vrhu spletne strani, ki omogoča lažji dostop do spletnega sistema naročanja.

Maksimalno 24 ur

__utma

__utmb

__utmc

__utmt

__utmz

Trajni

Analitika/Merjenje

Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij, kako obiskovalci uporabljajo to spletno mesto. Piškotki anonimno zbirajo informacije, vključno z: (i) številom obiskovalcev spletnega mesta, (ii) od kod so obiskovalci prišli na to stran in (iii) katere strani so bile obiskane. Kliknite tukaj, če si želite ogledati pravilnik o zasebnosti pri Googlu.

Maksimalno 2 leti

Namen obdelave podatkov

Namen obdelave podatkov je naslednji:

(I) Sklenitev in izvajanje pogodbe o uporabi spletne strani

(II) Podatki, zabeleženi v dnevniški datoteki med iskanjem spletnega mesta, se uporabljajo za statistične namene (za zbiranje podatkov o priljubljenosti spletnega mesta), za odkrivanje napak, za preverjanje varnosti spletnega mesta in za odkrivanje ter preprečevanje nezakonitih zunanjih napadov, ki kršijo ali ogrozijo točnost spletnega mesta.

Prenos podatkov

V nekaterih primerih družba posreduje vaše podatke tretjim osebam za naslednje namene obdelave:

(I) Za dostop do katere koli funkcionalnosti, vsebine ali storitev spletnega mesta lahko dostop do vaših podatkov zagotovi naš pogodbeni partner, odgovoren za vzdrževanje funkcionalnosti in upravljanje spletne strani. Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bo določen partner obdeloval vaše osebne podatke na način, določen v teh pravilih o zasebnosti.

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo podjetjem iz drugih držav znotraj in zunaj EU, ki smo jih vključili v zgoraj navedene namene obdelave. Zadevne države zunaj EU (tretje države) morda ne bodo mogle zagotoviti enake ravni varstva osebnih podatkov kot vaša država, vendar bo družba v takšnih primerih zagotovila, da bodo prejemniki v tretjih državah ustrezno zaščitili osebne podatke.

Podatki o trajanju obdelave

Obdobje obdelave osebnih podatkov se začne z zagotavljanjem podatkov in traja celotno obdobje trajanja pogodbe o uporabi spleta. Po tem bodo vaši osebni podatki izbrisani, razen v obsegu in trajanju, ki je potrebno za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, reševanje sporov in/ali izvajanje pogodb, sklenjenih s pogodbenimi obdelovalci.

Varnostne in druge informacije

Družba podatke hrani izključno v digitalni obliki. Vsi osebni podatki so zaščiteni z ustrezno prvovrstno zaščito, dostop do podatkov pa imajo le pooblaščeni uslužbenci družbe in pooblaščeni delavci oseb, navedenih v tej politiki zasebnosti, ki jih je družba posredovala za namene, ki so navedeni v tem dokumentu. Družba bo redno posodabljala in izboljševala sistem varovanja podatkov in storila vse, kar se v določeni situaciji pričakuje, da bi preprečili nepooblaščen dostop do podatkov, ki se obdelujejo.

  1. Naši člani in tisti, ki želijo postati

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Družba obdeluje osebne podatke za opravljanje različnih dejavnosti, povezanih s članstvom in za izpolnjevanje svojih obveznosti.

Pravne podlage za zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov so:

(I) izvajanje pogodbe;

(II) spoštovanje zakonskih obveznosti;

(III) zakoniti interesi družbe FARMASI ali tretje osebe;

Kadar se pri obdelavi osebnih podatkov sklicuje na zakonite interese, se zakoniti interes, ki ga bo družba in / ali katerakoli zadevna tretja oseba uresničevala, uskladi z interesi posameznika ter temeljnimi pravicami in svoboščinami v zvezi z varstvom osebnih podatkov, da se zagotovi, da je primerno, da se Družba sklicuje na zakonite interese, in se opredeli vse dodatne ukrepe, ki jih je treba sprejeti za doseganje ustreznega ravnotežja.

(IV) privolitev posameznika, kjer je to primerno in ki bo v tem primeru izrecno razvidno.

Kadar pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov predstavlja privolitev posameznika, je posameznik v vsakem trenutku pooblaščen, da prekliče privolitev, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki je temeljila na privolitvi, preden je bila le ta preklicana.

Obseg in kategorije osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba

Družba ne obdeluje več podatkov, kot je potrebno za sklenitev in izvajanje sporazuma o članstvu, upravljanje in plačevanje izdelkov, pošiljanje brezplačnih promocijskih ponudb in zaščito posameznikov in premoženja.

(I) osebne identifikacijske podatke, kot so vaše ime, priimek, podpis, e-poštni naslov, naslov, telefon, DŠ, osebni podatki, podobo, če oseba vstopi v poslovne prostore družbe;

(II) osebne podatke, npr. datum rojstva;

(III) kontaktne podatke, kot so vaš domači naslov ali drug naslov, kamor bodo dostavljeni izdelki, telefonska številka in e-poštni naslov;

(IV) informacije o storitvah, ki vam jih je zagotovil FARMASI, kot so datum začetka in prenehanja članstva, količina naročenih izdelkov, davčna številka za predložitev računa, podrobnosti o bančnih računih;

(V) če imamo soglasje člana, da ga obveščamo o promocijskih ponudbah, promocijskih dogodkih in drugih posebnih obvestilih, se obdelajo tudi vse druge informacije, potrebne za pošiljanje takšnega obvestila.

Namen obdelave podatkov

Namen obdelave podatkov je naslednji:

(I) sklepanje in izvajanje pogodbe o članstvu ter prodaja proizvodov podjetja FARMASI, vključno z dobavo kupljenih izdelkov;

(II) upravljanje proizvodov in plačilo, kontaktni podatki, podatki o številki bančnega računa;

(III) pošiljanje brezplačnih objav promocijskih ponudb, promocijskih dogodkov in drugih posebnih biltenov za neposredno trženje in na podlagi posebnega soglasja;

(IV) varstvo oseb in premoženja v primeru snemanja obiskovalcev z videokamerami v poslovnih prostorih družbe.

Prenos podatkov

V nekaterih primerih družba posreduje vaše podatke tretjim osebam za naslednje namene obdelave:

(I) Podružnice FARMASI. Glede na to, da je družba FARMASI del večje skupine, vključno z družbami v različnih regijah in zunaj Evropske unije, lahko FARMASI posreduje podatke ali omogoči dostop do teh podatkov drugim družbam v skupini FARMASI, ki lahko uporabljajo, posredujejo in obdelujejo podatke za naslednje namene: sporočanje podatkov o skupini FARMASI; za spremljanje in zagotavljanje skladnosti z ustreznimi politikami in postopki ter ustreznimi zakoni; in odgovoriti na zahteve in pravne obveznosti nadzornih organov in institucij.

(II)     Komuniciranje s tretjimi osebami. Če je to potrebno za poslovanje, se lahko informacije o poslovnih stikih in komunikacija v zvezi s podrobnostmi pogodbe posredujejo obstoječim ali potencialnim poslovnim partnerjem, dobaviteljem, kupcem, potrošnikom, javnim uslužbencem ali drugim tretjim osebam.

(III) Nadzorni organi, institucije in druge tretje osebe. Kadar je to potrebno za zgoraj navedene namene obdelave, se lahko osebni podatki posredujejo pristojnim organom, sodiščem ali drugim institucijam (npr. davčnim organom ali institucijam kazenskega pregona), neodvisnim zunanjim svetovalcem (npr. revizorjem, odvetnikom), zavarovalnicam, s katerimi družba sodeluje.

(IV) Pogodbeni obdelovalci. Kadar je to potrebno za zgoraj opisane namene, lahko osebne podatke izmenjujejo ena ali več tretjih oseb, ne glede na to, ali so povezane ali ne, za obdelavo osebnih podatkov v skladu z ustreznimi navodili družbe (v nadaljevanju besedila:pogodbeni obdelovalci). Vodilni delavci morajo ravnati v skladu z navodili, ki se nanašajo na podporo in vzdrževanje informacijskih sistemov, pristojbin, usposabljanja, skladnosti in drugih dejavnosti ter so pogodbeno zavezani k izvedbi ustreznih tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov za shranjevanje osebnih podatkov in obdelavo podatkov izključno v skladu z navodili podjetja FARMASI.

(V) Za zagotovitev varovanja oseb in premoženja družbe, ima do vaših podatkov, zbranih s pomočjo videonadzora, dostop pogodbeni partner, ki družbi zagotavlja ustrezno storitev. Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bo določeni pogodbeni partner obdeloval vaše osebne podatke na način, določen s tem pravilnikom o zasebnosti.

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo podjetjem iz drugih držav znotraj in zunaj EU, ki smo jih vključili za zgoraj navedene namene obdelave. Zadevne države zunaj EU (tretje države) morda ne bodo mogle zagotoviti enake ravni varstva osebnih podatkov kot vaša država, vendar bodo zagotovile v takšnih primerih, da bodo prejemniki v teh državah ustrezno zaščitili osebne podatke.

Za popoln seznam družb v skupini FARMASI in tretjih podjetij, s katerimi lahko delimo vaše podatke, nas kontaktirajte v skladu z navodili v nadaljevanju.

Podatki o trajanju obdelave

Politika družbe je, da osebnih podatkov ne hranimo dlje, kot je potrebno. Kadar se hranijo osebni podatki, se čas hrambe določi na podlagi veljavnih predpisov. Obdobje obdelave osebnih podatkov se začne z zagotavljanjem podatkov in traja ves čas trajanja pogodbe. Po tem obdobju bodo osebni podatki izbrisani, razen v obsegu in trajanju, ki se zahteva za izpolnitev zakonskih obveznosti, reševanje sporov in/ali izvajanje pogodb, sklenjenih s pogodbenimi obdelovalci.

Če ste soglašali s pošiljanjem promocijskih ponudb, promocijskimi dogodki in drugimi posebnimi glasili (novicami) podjetja, bomo vaše osebne podatke hranili, dokler ne bomo prejeli obvestila o vaši zahtevi za preklic takega soglasja.

Posnetki, pridobljeni z videonadzorom, se hranijo največ šest mesecev, če ni drugače določeno z zakonom za daljše obdobje hrambe ali dokazov v sodnih, upravnih, arbitražnih ali drugih enakovrednih postopkih, vse v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Varnostne in druge informacije

Družba podatke hrani v pisni in digitalni obliki. Podatke v pisni obliki hranimo v poslovnih prostorih družbe v registrih, ki so v omaricah in do katerih imajo dostop izključno osebe, ki so pooblaščene za dostopanje do podatkov s strani družbe. Podatki v digitalni obliki so zaščiteni s šifriranjem in ustreznim prvovrstnim varovanjem, dostop do podatkov pa imajo tudi pooblaščeni uslužbenci družbe in zaposleni v pooblaščenih družbah, navedenih v tej politiki zasebnosti, ki jih je družba posredovala za namene razkritja. Družba bo redno posodabljala in izboljševala sistem varovanja podatkov in storila vse, kar se v določeni situaciji pričakuje, da bi preprečila nepooblaščen dostop do podatkov, ki se obdelujejo.

Družba bo vzpostavila avtomatiziran sistem evidentiranja dostopa do videonadzornih videoposnetkov, ki bo vseboval čas in kraj dostopa ter oznako oseb, ki so dostopale do podatkov, zbranih s pomočjo videonadzora.

III. Voditelji

 

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Družba obdeluje osebne podatke za opravljanje različnih dejavnosti, povezanih z vašimi storitvami za družbo in za izpolnjevanje svojih obveznosti.

Pravna podlaga za zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov so:

(I) izvajanje pogodbe;

(II) spoštovanje zakonskih obveznosti;

(III) zakoniti interesi družbe FARMASI ali tretje osebe;

Kadar se pri obdelavi osebnih podatkov sklicuje na zakonite interese, se zakoniti interes, ki ga bo družba in / ali katerakoli zadevna tretja oseba uresničevala, uskladi z interesi posameznika ter temeljnimi pravicami in svoboščinami v zvezi z varstvom osebnih podatkov, da se zagotovi, da je primerno, da se Družba sklicuje na zakonite interese, in se opredeli vse dodatne ukrepe, ki jih je treba sprejeti za doseganje ustreznega ravnotežja.

(IV) privolitev posameznika, kjer je to primerno in ki bo v tem primeru izrecno razvidno.

Kadar pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov predstavlja privolitev posameznika, je posameznik v vsakem trenutku pooblaščen, da prekliče privolitev, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki je temeljila na privolitvi, preden je bila le ta preklicana.

Obseg in kategorije osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba

Družba ne obdeluje več podatkov, kot je potrebno za sklenitev in izvajanje sporazuma o članstvu, upravljanje in plačevanje izdelkov, pošiljanje brezplačnih promocijskih ponudb in zaščito posameznikov in premoženja.

(I) osebne podatke, kot so vaše ime, priimek, podpis, elektronska pošta, naslov, telefon, DŠ, podoba, če oseba vstopi v poslovne prostore podjetja;

(II) osebne podatke, npr. datum rojstva;

(III) kontaktne podatke, kot so vaš domači naslov ali drug naslov, potreben za dostavo izdelka, telefonsko številko in e-poštni naslov;

(IV) informacije o storitvah, ki jih izvajate in plačilne pogoje za te usluge, kot so datum začetka in prenehanja pogodbe, znesek opravljenih storitev, pristojbine, ki jih prejmete, na primer vaše pristojbine glede na število članov, ki jih posredujete, davčno številko za računovodstvo, podatke o vašem poslovnem računu in podrobnosti o celotnem plačanem znesku;

(V) če imamo soglasje, da vas obveščamo o promocijskih ponudbah, promocijskih dogodkih in drugih posebnih obvestilih, se obdelajo tudi vse druge informacije, potrebne za pošiljanje takšnega obvestila.

Namen obdelave podatkov

Namen obdelave podatkov je naslednji:

(I) sklepanje in izvajanje sporazuma o članstvu ter prodaja izdelkov podjetja FARMASI, vključno z dobavo kupljenih proizvodov in pogodbami o posredovanju;

(II) ravnanje z izdelkom in njegovo plačilo, vključno z izračunom provizije, kontaktnimi podatki, informacijami o storitvah, ki jih zagotavljate, vašimi stroški in količino opravljenega dela ter podrobnostmi o vašem bančnem računu ali bančnem računu vašega poslovnega subjekta ali katerega koli drugega posrednika, če je to primerno;

(III) postopke v skladu z veljavnimi zakoni, ki lahko vključujejo obdelavo osebnih podatkov (npr. Zakon o dohodnini, ipd.);

(IV) pošiljanje brezplačnih objav s promocijskimi ponudbami, promocijskimi dogodki itd., kot tudi druge posebne novice podjetja za neposredno trženje in ob posebnih priložnostih;

(V) zaščita oseb in premoženja v primeru, da obiskovalci posnamejo videoposnetke v poslovnih prostorih podjetja.

Prenos podatkov

V nekaterih primerih družba posreduje vaše podatke tretjim osebam za naslednje namene obdelave:

(I) Družbe v skupini FARMASI. Glede na to, da je družba FARMASI del večje skupine družb, vključno z družbami v različnih regijah, ki so lahko zunaj Evropske unije, lahko FARMASI posreduje podatke ali omogoči dostop do teh podatkov drugim družbam v skupini FARMASI, ki lahko uporabijo, posredujejo in obdelujejo podatke za naslednje namene: posredovanje podatkov o skupini FARMASI; za spremljanje in zagotavljanje skladnosti z ustreznimi politikami in postopki ter ustreznimi zakoni; in odgovori na zahteve in pravne obveznosti nadzornih organov in institucij.

(II) Komuniciranje s tretjimi osebami. Če je to potrebno za poslovanje, se lahko informacije o poslovnih stikih in komunikacija v zvezi s podrobnostmi pogodbe posredujejo obstoječim ali potencialnim poslovnim partnerjem, dobaviteljem, kupcem, potrošnikom, javnim uslužbencem ali drugim tretjim osebam.

(III) Nadzorni organi, institucije in druge tretje osebe. Kadar je to potrebno za zgoraj navedene namene obdelave, se lahko osebni podatki posredujejo pristojnim organom, sodiščem ali drugim institucijam (npr. davčnim organom ali institucijam kazenskega pregona), neodvisnim zunanjim svetovalcem (npr. revizorjem, odvetnikom), zavarovalnicam, s katerimi FARMASI sodeluje.

(IV) Pogodbeni obdelovalci. Kadar je to potrebno za zgoraj omenjene namene obdelave, lahko osebne podatke posreduje eni ali več tretjim osebam, ne glede na to, ali so povezane ali ne, za obdelavo osebnih podatkov po navodilih podjetja FARMASI (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalec). Pogodbeni obdelovalci morajo ravnati v skladu z navodili, ki se nanašajo na podporo in vzdrževanje informacijskih sistemov, pristojbin, usposabljanja, skladnosti in drugih dejavnosti ter so pogodbeno zavezani k izvedbi ustreznih tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov za hranjenje osebnih podatkov in obdelavo podatkov v skladu z navodili podjetja FARMASI.

(V) Za zagotovitev varovanja oseb in premoženja družbe ima do vaših podatkov, zbranih s pomočjo videonadzora, dostop pogodbeni partner, ki družbi zagotavlja ustrezno storitev. Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bo določen pogodbeni partner obdelal vaše osebne podatke na način, določen s tem pravilnikom o zasebnosti.

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo podjetjem iz drugih držav znotraj in zunaj EU, ki smo jih vključili v zgoraj navedene namene obdelave. Zadevne države zunaj EU morda ne bodo mogle zagotoviti enake ravni varstva osebnih podatkov kot vaša država, vendar bo v takšnih primerih zagotovila, da bodo prejemniki v teh državah ustrezno zaščitili osebne podatke.

Za popoln seznam družb v skupini FARMASI in tretjih podjetij, s katerimi lahko delimo vaše podatke, nas kontaktirajte v skladu z navodili v nadaljevanju.

Podatki o trajanju obdelave

Politika družbe je, da osebnih podatkov ne hranimo dlje, kot je treba. Kadar se hranijo osebni podatki, se čas hrambe podatkov določi na podlagi veljavnih predpisov. Obdobje obdelave osebnih podatkov se začne z zagotavljanjem podatkov in traja do sklenitve pogodbe. Po tem obdobju bodo osebni podatki izbrisani, razen v obsegu in trajanju, ki se zahteva za izpolnitev zakonskih obveznosti, reševanje sporov in/ali dokončanje pogodb, sklenjenih z izvajalci obdelave.

Če ste soglašali s pošiljanjem promocijskih ponudb, promocijskimi dogodki in drugimi posebnimi glasili (novicami) podjetja, bomo vaše osebne podatke hranili, dokler ne bomo prejeli obvestila o vaši zahtevi za prekinitev takega soglasja.

Posnetki, pridobljeni z videonadzorom, se hranijo največ šest mesecev, če ni drugače določeno z zakonom za daljše obdobje hrambe ali dokazov v sodnih, upravnih, arbitražnih ali drugih enakovrednih postopkih, vse v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Varnostne in druge informacije

Družba podatke hrani v pisni in digitalni obliki. Podatke v pisni obliki hranimo v poslovnih prostorih družbe v registrih v omaricah in z izključnim dostopom oseb, ki jih je družba pooblastila za dostop do njih. Podatki v digitalni obliki so zaščiteni s šifriranjem in ustreznim prvovrstnim varovanjem, dostop do podatkov pa imajo tudi pooblaščeni uslužbenci družbe in zaposleni v pooblaščenih družbah, navedenih v tej politiki zasebnosti, ki jih je družba posredovala za namene razkritja. Družba bo redno posodabljala in izboljševala sistem varovanja podatkov in storila vse, kar se v določeni situaciji pričakuje, da bi preprečila nepooblaščen dostop do obdelanih podatkov.

Družba bo vzpostavila avtomatiziran sistem evidentiranja dostopa do videonadzornih videoposnetkov, ki bo vseboval čas in kraj dostopa ter oznako oseb, ki so dostopale do podatkov, zbranih s pomočjo videonadzora.

  1. Videonadzor poslovnih prostorov podjetja

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Pri dostopu do poslovnih prostorov družbe upoštevajte, da je vzpostavljen videonadzor, ki ščiti varnost oseb, ki dostopajo do poslovnih prostorov in premoženja družbe, kar je upravičen interes družbe za obdelavo zbranih osebnih podatkov.

Obseg in kategorije osebnih podatkov, s katerimi se ukvarja družba:

Za obdelavo videonadzora in varovanje ter zaščito drugih oseb in premoženja ne obdelujemo več podatkov, kot jih potrebujemo.

V ta namen se obdelujejo naslednji osebni podatki: vaš videoposnetek s časom približevanja posamezni kameri, ki je v poslovnih prostorih podjetja.

Namen obdelave podatkov

(I) Zaščita vaše varnosti in varnosti drugih oseb ter premoženja družbe.

Prenos podatkov

V nekaterih primerih družba posreduje vaše podatke tretjim osebam za naslednje namene obdelave:

(I) V zvezi z vzdrževanjem tehnične in računalniške opreme podjetja ter zaščite določene opreme lahko dostop do vaših podatkov zagotovi naš pogodbeni partner, ki izvaja vzdrževanje navedene opreme. Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bo določen pogodbeni partner obdelal vaše osebne podatke na način, določen s tem pravilnikom o zasebnosti.

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo podjetjem iz drugih držav znotraj in zunaj EU, ki smo jih vključili v zgoraj navedene namene obdelave. Zadevne države zunaj EU morda ne bodo mogle zagotoviti enake ravni varstva osebnih podatkov kot vaša država, vendar bo v takšnih primerih zagotovila, da bodo prejemniki v teh državah ustrezno zaščitili osebne podatke.

Podatki o trajanju obdelave

Posnetki, pridobljeni z videonadzorom, se hranijo največ šest mesecev, če ni drugače določeno z zakonom za daljše obdobje hrambe ali dokazov v sodnih, upravnih, arbitražnih ali drugih enakovrednih postopkih, vse v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Varnostne in druge informacije

Družba podatke hrani v digitalni obliki. Podatki v digitalni obliki so zaščiteni s šifriranjem in ustreznim prvovrstnim varovanjem, dostop do podatkov pa imajo tudi pooblaščeni uslužbenci družbe in zaposleni v pooblaščenih družbah, navedenih v tej politiki zasebnosti, ki jih je družba posredovala za namene razkritja. Družba bo redno posodabljala in izboljševala sistem varovanja podatkov in storila vse, kar se v določeni situaciji pričakuje, da bi preprečila nepooblaščen dostop do obdelanih podatkov.

Družba bo vzpostavila avtomatiziran sistem evidentiranja dostopa do videonadzornih videoposnetkov, ki bo vseboval čas in kraj dostopa ter oznako oseb, ki so dostopale do podatkov, zbranih s pomočjo videonadzora.

  1. Drugi poslovni partnerji

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Družba pri svojem poslovanju zbira osebne podatke oseb, pooblaščenih za zastopanje pravnih oseb partnerjev različnih dejavnosti, in osebne podatke kontaktnih oseb, ki jih zaposlujejo te pravne osebe, ter druge osebe, zaposlene pri navedenih partnerjih, ki so odgovorni za izvajanje pogodb za določene storitve. »Različni poslovni partnerji« za namene te Politike zasebnosti pomenijo različne poslovne partnerje družbe, s katerimi družba sklepa pogodbe za opravljanje različnih vrst storitev za družbo s strani takšnih pravnih oseb, ki ponujajo storitve, kot so posredniške storitve, bančne storitve, računovodske storitve, storitve tehničnega vzdrževanja različnih sistemov, svetovanje pri delu, spletne storitve, telefonske in mobilne storitve ter vse druge storitve, ki jih družba uporablja pri svojem rednem poslovanju. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov navedenih pravnih oseb je izvrševanje pogodbe, ki jo je družba sklenila z omenjenimi poslovnimi partnerji.

Tudi v prostorih družbe znotraj podjetja je vzpostavljen videonadzor z namenom varovanja varnosti oseb in premoženja družbe, kar predstavlja legitimni interes družbe za obdelavo zbranih osebnih podatkov.

Obseg in kategorije osebnih podatkov, s katerimi se ukvarja družba

Ne obdelujemo več podatkov, kot je potrebno za izvajanje pogodb, sklenjenih s poslovnimi partnerji.

V ta namen se obdelujejo naslednji osebni podatki: ime in priimek, telefonska številka, številka mobilnega telefona, e-poštni naslov.

Namen obdelave podatkov

Namen obdelave podatkov je naslednji:

(I) sklepanje in izvajanje pogodb za izvajanje različnih storitev s poslovnimi partnerji;

(II) zaščita vaše varnosti in zaščite drugih oseb ter premoženja družbe.

Prenos podatkov

V nekaterih primerih družba posreduje vaše podatke tretjim osebam za naslednje namene obdelave:

(I) Družbe v skupini FARMASI. Glede na to, da je podjetje FARMASI del večje skupine podjetij, vključno s podjetji v različnih regijah, ki so lahko zunaj Evropske unije, lahko FARMASI posreduje podatke ali omogoči dostop do teh informacij drugim družbam v skupini FARMASI, ki lahko uporablja, posreduje in obdeluje podatke za naslednje namene: za posredovanje podatkov o skupini FARMASI; za spremljanje in zagotavljanje skladnosti z ustreznimi politikami in postopki ter ustreznimi zakoni; in da se odzovejo na zahteve in pravne obveznosti nadzornih organov in institucij ter za druge zakonite namene.

(II) Zaradi vzdrževanja tehnične in računalniške opreme podjetja in zaščite zadevne opreme lahko dostop do vaših podatkov zagotovi naš pogodbeni partner, ki izvaja vzdrževanje navedene opreme. Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bo določen pogodbeni partner obdelal vaše osebne podatke na način, določen s tem pravilnikom o zasebnosti.

(III) Zaradi potrebe po opravljanju revizij in izpolnjevanju korporativnih finančnih obveznosti se lahko vaši podatki posredujejo neodvisnim zunanjim svetovalcem izvajalcem (npr. revizorjem, računovodskim službam, odvetnikom). Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bodo navedeni partnerji obdelali vaše osebne podatke na način, ki ga določajo ta pravila o zasebnosti.

(IV) Za zagotovitev varovanja oseb in premoženja družbe ima do vaših podatkov, zbranih s pomočjo videonadzora, dostop pogodbeni partner, ki družbi zagotavlja ustrezno storitev. Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bo določen pogodbeni partner obdelal vaše osebne podatke na način, določen s tem pravilnikom o zasebnosti.

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo podjetjem iz drugih držav znotraj in zunaj EU, ki smo jih vključili v zgoraj navedene namene obdelave. Zadevne države zunaj EU morda ne bodo mogle zagotoviti enake ravni varstva osebnih podatkov kot vaša država, vendar bo v takšnih primerih zagotovila, da bodo prejemniki v teh državah ustrezno zaščitili osebne podatke.

Podatki o trajanju obdelave

Obdobje obdelave osebnih podatkov se začne z zagotavljanjem podatkov in traja ves čas trajanja pogodbe. Po tem obdobju bodo osebni podatki izbrisani, razen v obsegu in trajanju, ki se zahteva za izpolnitev zakonskih obveznosti, reševanje sporov in/ali izvajanje pogodb, sklenjenih s pogodbenimi obdelovalci.

Varnostne in druge informacije

Družba podatke hrani v pisni in digitalni obliki. Podatke v pisni obliki hranimo v poslovnih prostorih družbe v registrih v omaricah in z izključnim dostopom oseb, ki jih je družba pooblastila za dostop do njih. Podatki v digitalni obliki so zaščiteni s šifriranjem in ustreznim prvovrstnim varovanjem, dostop do podatkov pa imajo tudi pooblaščeni uslužbenci družbe in zaposleni v pooblaščenih družbah, navedenih v tej politiki zasebnosti, ki jih je družba posredovala za namene razkritja. Družba bo redno posodabljala in izboljševala sistem varovanja podatkov in storila vse, kar se v določeni situaciji pričakuje, da bi preprečila nepooblaščen dostop do obdelanih podatkov.

Družba bo vzpostavila avtomatiziran sistem evidentiranja dostopa do videonadzornih videoposnetkov, ki bo vseboval čas in kraj dostopa ter oznako oseb, ki so dostopale do podatkov, zbranih s pomočjo videonadzora.

  1. Komunikacija preko e-poštnega sistema

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Družba lahko obdeluje podatke oseb, ki so pooblaščene za zastopanje in oseb (delavcev) svojih poslovnih partnerjev in/ali potencialnih poslovnih partnerjev, ki se zbirajo po elektronski pošti, z namenom omogočanja komunikacije družbe s svojimi poslovnimi partnerji za sklenitev pogodbe o poslovnem sodelovanju ali za olajšanje poslovnega sodelovanja, pri čemer takšna obdelava temelji na zakonitih interesih družbe.

Obseg in kategorije osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba

Ne obdelujemo več podatkov, kot je potrebno zaradi zakonitega interesa za komunikacijo s poslovnimi partnerji, potencialnimi poslovnimi partnerji in izvajanje pogodb, sklenjenih s poslovnimi partnerji.

V ta namen se obdelujejo naslednji osebni podatki: elektronski naslov pošiljatelja in prejemnika, ime in priimek, službeni naslov, telefonska številka.

Namen obdelave podatkov

Namen obdelave podatkov je naslednji:

(I) izpolnitev pošiljateljeve zahteve po elektronski pošti in drugih komunikacijah s pošiljateljevo pošiljko po e-pošti.

Prenos podatkov

V nekaterih primerih družba posreduje vaše podatke tretjim osebam za naslednje namene obdelave:

(I) V zvezi z vzdrževanjem tehnične in računalniške opreme podjetja ter zaščite določene opreme lahko dostop do vaših podatkov zagotovi naš pogodbeni partner, ki izvaja vzdrževanje navedene opreme. Zavezujemo se, da bomo zagotovili, da bo določen pogodbeni partner obdelal vaše osebne podatke na način, določen s tem pravilnikom o zasebnosti.

(II) Za zagotavljanje celovite storitve vam lahko na zahtevo posredujemo informacije različnih poslovnih partnerjev družbe, ki nudijo različne vrste storitev, kot so svetovanje v zvezi z varnostjo pri delu, pripravo in dostavo hrane in pijače, ali našim članom ali Liderjem, da vam zagotovijo posebne storitve ali določeno storitev.

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo podjetjem iz drugih držav znotraj in zunaj EU, ki smo jih vključili v zgoraj navedene namene obdelave. Zadevne države zunaj EU morda ne bodo mogle zagotoviti enake ravni varstva osebnih podatkov kot vaša država, vendar bo v takšnih primerih zagotovila, da bodo prejemniki v teh državah ustrezno zaščitili osebne podatke.

Podatki o trajanju obdelave

Podatki se hranijo v času trajanja poslovnega sodelovanja ali pa za čas, ko obstaja možnost medsebojnega sodelovanja, oziroma do trenutka izbrisa posamezne e-pošte s strani zaposlenega v Družbi, ki je prejel elektronsko pošto, oziroma v času zaposlitve posameznega zaposlenega v Družbi, ki je e-pošto prejel, vse v zakoniteminteresu Družbe.

Varnostne in druge informacije

Družba hrani podatke v digitalni obliki. Podatki v digitalni obliki so zaščiteni s šifriranjem in ustreznim prvovrstnim varstvom, dostop do podatkov pa imajo samo pooblaščeni uslužbenci Družbe in pooblaščeni zaposleni oseb, navedenih v tej politiki zasebnosti, ki jih je Družba posredovala za tu nevedene namene obdelave. Družba bo redno posodabljala in izboljševala sistem varovanja podatkov in storila vse, kar se v določeni situaciji pričakuje, da bi preprečili nepooblaščen dostop do podatkov, ki se obdelujejo.

VII. Pravice tožene stranke

(I) PRAVICA DOSTOPA DO OSEBNIH PODATKOV

Informacije o obdelavi vaših podatkov lahko kadarkoli zahtevate, bodisi posredujete pisno zahtevo na naslov Upravljavca osebnih podatkov ali po elektronski pošti, na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

(II) PRAVICA DO POPRAVKA OSEBNIH PODATKOV

Od Upravljavca osebnih podatkov lahko kadarkoli zahtevate, da popravi ali spremeni vaše osebne podatke, bodisi s pisnim obvestilom Upravljavcu osebnih podatkov na njegov naslov ali po elektronski pošti, na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

(III) PRAVICA DO IZKLJUČITVE OSEBNIH PODATKOV

Od Upravljavca osebnih podatkov lahko zahtevate izbris osebnih podatkov, če so pogoji za tak izbirs izpolnjeni, bodisi s pisnim obvestilom Upravljavcu osebnih podatkov na njegov naslov ali po elektronski pošti, na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

(IV) PRAVICA DO OMEJITVE OBDELAVE

Od Upravljavca osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno zahtevate, da omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, bodisi s pisnim obvestilom Upravljavcu osebnih podatkov na njegov naslov ali po elektronski pošti, na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

V tem primeru Upravljavec osebnih podatkov določi omejitev, če je izpolnjen eden od naslednjih pogojev:

- posameznik izpodbija točnost osebnih podatkov, pri čemer bo obdelava omejena na obdobje, v katerem lahko upravljavec podatkov preveri točnost podatkov;

- obdelava je nezakonita in posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov in zahteva omejitev njihove uporabe;

- upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več podatkov za namene obdelave, temveč jih posameznik potrebuje zaradi ugotavljanja, doseganja ali obrambe pravnih interesov;

- posameznik je vložil pritožbo in pričakuje potrditev ali zakoniti interesi upravljavca podatkov prevladajo nad pravicami posameznika.

(V) PRAVICA DO PRENOSA PODATKOV

V vsakem trenutku lahko pisno na naslov Upravljavca osebnih podatkov ali po e-pošti, na naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., od Upravljavca osebnih podatkov zahtevate, da vam osebne podatke, ki ste jih posredovali Upravljavcu osebnih podatkov, preda v strukturiranem, običajno uporabljenem in strojno berljivem formatu. Hkrati imate pravico, da te podatke prenesete drugemu upravljavcu osebnih podatkov, brezomejitev s strani Upravljavca osebnih podatkov.

(VI) PRAVICA DO PRITOŽBE

Upravljavcu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno pošljete pritožbo bodisi na naslov Upravljavca osebnih podatkov ali, na elektronski naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. na podlagi 21. in 22. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

(VII) PRIJAVA NADZORNEMU ORGANU

Če menite, da je obdelava podatkov v nasprotju z veljavno zakonodajo, se lahko obrnete tudi na nadzorni organ za varstvo podatkov (Republika Slovenija, Informacijski Pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, , tel. št.: 00386 1 230 97 30, faks: 00 386 1 230 97 78), e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na pristojno sodišče, da uveljavite svoje pravice.

(VIII) PREKLIC PRIVOLITVE

Če je pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov privolitev posameznika, lahko kadarkoli pisno prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov bodisi na naslov Upravljavca osebnih podatkov bodisi po elektronski pošti, na naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Za vsa vprašanja v zvezi z obdelavo in varstvom osebnih podatkov se lahko obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov po e-pošti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

FARMASI 2023 - vse pravice pridržane
DESIGNER